Nyhet på Brunnby – ökad bredd av maskindemonstrationer

Nu är den äntligen här – din möjlighet att se marknadens senaste såmaskiner in action utöver vår traditionella jordbearbetningsdemo! Under Brunnby Lantbrukardagar den 5-6 juli har vi nämligen skapat en unik möjlighet för dig som besökare att uppleva fartfyllda maskindemonstrationer live på Brunnby Gård i Västerås.

Under Brunnby Lantbrukardagar har vi samlat marknadens senaste maskiner inom jordbearbetning för att arbeta sig igenom vårt demonstrationsfält med spannmålsstubb av höstvete. Nyheter inom såmaskiner kommer även att visas. Vi erbjuder dig som besökare en unik chans att se och jämföra hur olika maskiner och redskap presterar.

Johan Kullsand, växtodlingsrådgivare på Hushållningssällskapet, planerar och ansvarar för de populära maskinvisningarna.

– Under maskindemonstrationen kommer 15-20 kultivatorer, plogar och harvar att köra. Maskinerna har olika uppdrag. Några kommer att bearbeta grunt, på 5 centimeters djup, andra kommer att bearbeta på 15 centimeters djup. Representanter för de olika företagen berättar om sina maskiner i samband med respektive demonstration. Hushållningssällskapets experter ger därefter professionella utlåtanden om hur respektive maskin presterar.

För frågor som rör livevisningen av maskindemostrationer, kontakta Johan Kullsand på johan.kullsand@hushallningssallskapet.se.